Tekmovanja

Datum/Čas Dogodek
28.06.2014, 13:00
Sava,
Tekmovanja

Drugo leto zapored so se naši starejši gasilci udeležili tekmovanja na Savi. Tekmovali so v vaji s hidrantom in vaji raznoterosti za sedem članom. Odlično so se odrezali in še drugo leto zapored zasedli 4. mesto v kategoriji desetih enot. Bravo fantje.

21.06.2014, 10:00
Tirna,
Tekmovanja

V preteklosti smo redno sodelovali na tekmovanju PGD Tirna za pokal Francija Bregarja z ekipami pionirjev in pionirk. Zadnja leta pa se zaradi enakega datuma veselic le tega nismo udeleževali več. Ker smo letošnje prireditve zaradi drugih dejavnikov morali prestaviti na konec maja, smo bili ta vikend prosti. Kot nalašč, da zopet obiščemo Tirno, ki leži pod Zasavsko goro v občini Zagorje. In spet nam bo ostala v lepem spominu, saj so pionirji zasedli 1, mesto, pionirke pa drugo.

15.06.2014, 09:00 - 14:00
Jelša,
Tekmovanja

Gasilska zveza Šmartno je v sodelovanju s PGD Liberga dne 15. 6. 2014 organizirala občinsko tekmovanje v gasilsko – športnih disciplinah. Iz našega društva so se ga udeležile 3 ekipe in sicer člani A, člani B ter starejši gasilci. Člani B in starejši gasilci so zasedli 1. mesto, člani A pa 3.mesto.

24.05.2014, 08:00 - 14:00
Loka pri Mengšu,
Tekmovanja

Teden dni po državnem tekmovanju, smo z ekipami pionirjev, pionirk in mladink odšli proti Loki pri Mengšu na regijsko orientacijo. Prve so se na progo, skupaj z Tanjo podale pionirke. Proga je bila kratka zato so jo hitro pretekle, tudi vaje na progah so pionirke Teja, Neža in Ema opravile odlično. Po prihodu v cilj, so se malo odpočile sledila pa je še vaja z brentačo, tukaj pa se je vse zalomilo. Zaradi premalo vode v brentači, niso mogle zbiti tarče, in zato so dobile veliko kazenskih točk.
Naslednje so se na pot odpravile mladinke Teja, Laura in Leja. Tudi one so zelo hitro pretekle progo, vaje na progi pa so opravile z nekaj kazenskimi točkami. Na koncu so naredile še vajo z brentačo.
Pionirji pa so imeli kar nekaj težav že pred tekmovanjem, saj so zadnji dan izvedeli, da je Žiga zbolel in ne bo mogel priti na tekmovanje. Miha je zadnji hip poiskal rezervo in tako je namesto Žige, poleg Gašperja in Gala nastopal Anže. Vendar pa se je vse dobro končalo, saj so pionirji na koncu dosegli 1. mesto, kar pomeni, da so se uvrstili na državno orientacijo. Mladinke so dosegle odlično 3. mesto, žal pa so jih kazenske točke stale drugega mesta, ki so ga zgrešile za 0,2 točke, s tem pa tudi uvrstitev na državno orientacijo. Pionirke pa so žal zasedle zadnje 15. mesto.

17.05.2014, 09:00 - 16:00
Ormož,
Tekmovanja

Na deževno soboto 17.5. smo se z ekipo pionirjev in ekipo mladink odpravili proti Ormožu, kjer smo imeli državno tekmovanje v gasilsko športnih disciplinah. Po prihodu v Ormož, so pionirji skupaj z mentorjema Mihom in Anžetom odšli na tekmovališče, kjer so se najprej prijavili nato pa izvedli vajo z brentačo. Sledila je vaja prenos vode na koncu pa še redovne vaje. Vaj niso opravili ravno najbolje, saj so dobili kar nekaj kazenskih točk.
Mladinke so imele več časa predno so se odšle prijaviti, tako so lahko v miru pripravile in pregledale orodje. Po prijavi so najprej izvedle vajo s hidrantom, sledile so redovne vaje in na koncu še teorija. Pri teoriji so najprej dobile dve kazenski točki, po pogovoru z Mitom pa smo napisale pritožbo, saj smo ugotovili, da na zastavljeno vprašanje ni bilo podanega pravilnega odgovora, pritožbo so nam upoštevali. Po opravljenih vajah, smo odšli še na kosilu in pa v bližnji park. Čas do razglasitve je hitro minil, tako so pionirji na koncu od 51. ekip, zasedli 19. mesto, kar je kljub vsemu še vedno odličen rezultat. Mladinke pa so od 47. ekip dosegle odlično 5. mesto.

26.04.2014, 09:00
Vintarjevec, Šmartno pri Litiji
Tekmovanja

Tokrat smo se zaradi vseh aktivnosti, ki jih ima društvo v tem času, že kar nekaj tednov prej dobili na pripravah. Po pripravah smo dočakali 26. april, ko je bilo potrebno pokazati, kaj smo se naučili. Kot je že v navadi na orientacijah, nam vreme ni bilo naklonjeno. Vsaj prve jutranje kaplje so nakazovale na to, a je bilo v nadaljevanju vreme le prizanesljivo do nas, tako da smo končali naloge v večini suhi. Po trdem boju v naravi in iskanju kontrolnih točk smo dosegli naslednje rezultate:
pionirke 1. mesto,
pionirji 1. mesto,
mladinke 1. mesto,
mladinci 4. mesto.

Sodelovala pa je tudi ekipa pionirk, ki pa je tekmovala izven konkurence. Ena izmed članic ekipe je namreč odpovedala nastop zaradi družinskih zadev, zato smo v ekipo v zadnjem trenutku uvrstili eno izmed mladink, da je ekipa sploh lahko nastopila.

23.11.2013, 08:00
Kidričevo,
Tekmovanja

Državno tekmovanje v kvizu je potekalo 23. novembra v Kidričevem v prostorih osnovne šole. Na tekmovanju sta bili dve ekipi iz PGD Kostrevnica – pionirji, ki smo jih zastopali Teja, Hana in Anže, ter Katja, Vid in Jure.
Ko smo prispeli v Kidričevo, je deževalo, zato smo se hitro odpravili prijavit. Ko se je tekmovanje pričelo, smo najprej dobili navodila. Pionirji so najprej odšli na praktični del, ki so ga opravili brez napak. Nato so imeli pisni del, kjer so naredili nekaj manjših napak. Na koncu pa so imeli še ustni del, kjer pa se niso odrezali tako, kot so pričakovali, zato so bili zelo razočarani. Med tem smo pripravniki imeli najprej ustni del, kjer smo bili kar solidni, zatem pa je sledil pisni del, ki je bil zelo težak, ampak smo ga uspeli rešiti kar dobro. Nazadnje je sledil še praktični del, kjer smo si zaradi narobe opravljenega vozla prislužili 10 kazenskih točk. Ko smo člani obeh ekip končali s tekmovanjem, smo se odpravili še na kosilo.

Rezultati:
pionirji 14. mesto,
pripravniki 10. mesto.

Jure Možina

16.11.2013, 09:00
Šmartno pri Litiji,
Tekmovanja

V soboto, 16. novembra, je v športni dvorani Pungrt potekalo 1. pokalno tekmovanje v spajanju sesalnega voda za pokal Občine Šmartno pri Litiji. Iz PGD Kostrevnica se ga je udeležila ena ekipa, in sicer člani A. Na tekmovanje so bila povabljena društva iz celotne Slovenije. V skupni konkurenci smo zasedli 8. mesto, samo v konkurenci GZ Šmartno pa 1. mesto.

Urban Habe

16.11.2013, 09:00
Moravče,
Tekmovanja

V soboto, 16. novembra, je v Moravčah potekal regijski kviz. Udeležile smo se ga tudi vse tri ekipe iz Kostrevnice. Najprej smo se odpravili na ustni del tekmovanja, kjer smo se odrezali kar dobro, saj smo na večino vprašanj odgovorili za pet in štiri točke. Nato je sledil pisni del. Tudi tam nam je šlo dokaj dobro. Na koncu pa smo po dolgem čakanju opravili tudi praktični del, čeprav ne ravno dobro, saj smo mladinci zaradi nepravilnega vozla dobili 10 kazenskih točk, pri vaji prepoznavanja orodja pa smo imeli prav tako mladinci prevelik čas. Nato smo odšli na malico.

Rezultati:
pionirji 2. mesto,
mladinci 5. mesto,
pripravniki 1. mesto.

Laura Kotar

10.11.2013, 09:00
Šmartno Pri Litiji,
Tekmovanja

September in oktober sta bila za nas mlade gasilce zelo delavna meseca, saj smo imeli vrsto tekmovanj. Tudi november je bil za nekatere enak, saj smo imeli tekmovanje v kvizu.
S pripravami smo začeli že konec oktobra, in to z ekipami v vseh treh kategorijah. Priprave so bile zelo intenzivne, saj so se ekipe zelo pomladile. Nekateri so na kvizu nastopili prvič. Po prijavi je vsaka kategorija začela z enim sklopom kviza (pisni del, ustni del in praktični del). Po opravljeni nalogi smo se med seboj zamenjali. Povsod nam je šlo kar dobro, le mladinci smo imeli nekaj težav pri vprašanjih od 5 proti 0. Na praktičnem delu smo bili zelo dobri, saj nobena naša ekipa ni dobila kazenskih točk.

Rezultati:
pionirji 1. mesto,
mladinci 1. mesto,
pripravniki 1. mesto.

Kristjan Jesenšek

1 2