Regijska orientacija 2014

Nalagam zemljevid....
Datum/Čas
24.05.2014
08:00 - 14:00
Lokacija
Loka pri Mengšu
Kategorije

Teden dni po državnem tekmovanju, smo z ekipami pionirjev, pionirk in mladink odšli proti Loki pri Mengšu na regijsko orientacijo. Prve so se na progo, skupaj z Tanjo podale pionirke. Proga je bila kratka zato so jo hitro pretekle, tudi vaje na progah so pionirke Teja, Neža in Ema opravile odlično. Po prihodu v cilj, so se malo odpočile sledila pa je še vaja z brentačo, tukaj pa se je vse zalomilo. Zaradi premalo vode v brentači, niso mogle zbiti tarče, in zato so dobile veliko kazenskih točk.
Naslednje so se na pot odpravile mladinke Teja, Laura in Leja. Tudi one so zelo hitro pretekle progo, vaje na progi pa so opravile z nekaj kazenskimi točkami. Na koncu so naredile še vajo z brentačo.
Pionirji pa so imeli kar nekaj težav že pred tekmovanjem, saj so zadnji dan izvedeli, da je Žiga zbolel in ne bo mogel priti na tekmovanje. Miha je zadnji hip poiskal rezervo in tako je namesto Žige, poleg Gašperja in Gala nastopal Anže. Vendar pa se je vse dobro končalo, saj so pionirji na koncu dosegli 1. mesto, kar pomeni, da so se uvrstili na državno orientacijo. Mladinke so dosegle odlično 3. mesto, žal pa so jih kazenske točke stale drugega mesta, ki so ga zgrešile za 0,2 točke, s tem pa tudi uvrstitev na državno orientacijo. Pionirke pa so žal zasedle zadnje 15. mesto.