Slavnostna seja ob 90 – letnici delovanja društva

Nalagam zemljevid....
Datum/Čas
11.04.2014
19:00 - 21:00
Kategorije

Člani so vseh 90 let, razen med 2. svetovno vojno, ko je bilo delovanje društva prepovedano, delali aktivno. Prav zato je ob obletnicah priložnost, da vsem ustanovnim članom in tistim, ki so skozi vsa ta leta skrbeli za pomoč krajanom, simbolično izkažemo hvaležnost za opravljeno delo. Ker pa društvo deluje dobro tudi v sedanjem času, pa je priložnost za zahvalo tudi sedanjim članom.
Tokratno obletnico bomo obeležili z vrsto dogodkov. Prvi večji dogodek je bila slavnostna seja, kjer so bila podeljena društvena priznanja 57 članom. Sejo sta vodili mladi članici Laura in Hana, ki sta nas popeljali od ustanovitve društva dalje pa do sedanjih dni z omembami vseh večjih pridobitev v društvu. Za dobro razpoloženje so z vmesnimi glasbenimi točkami poskrbeli mladi gasilci Laura s flavto, Teja z violino ter Nik, Benjamin, Anže, Maks in Jaka s harmoniko.
Poveljnik Urban Habe je predstavil delo društva, predsednik Mitja Jesenšek pa je po pozdravnem govoru predstavil še ostale slavnostne dogodke, ki jih prireja društvo v tem letu.
Predsednik Gasilske zveze Šmartno Matjaž Borišek in podžupan Matjaž Aškerc sta se zahvalila članom za opravljeno delo in zaželela, da tako delajo tudi v bodoče. Ker smo si v letošnjem letu zadali cilj, da naredimo celostno podobo društva, je Miha Tomažič – predsednik komisije, ki to delo opravlja, predstavil logotip in slogan ter spletno stran, na kateri bo društvo širši javnosti predstavljalo svoje delo.
Prav za konec pa je sledilo še manjše presenečenje, saj je bilo v društvo pripeljano novo vozilo za prevoz moštva.

Tajnik PGD Kostrevnica – Anže Jerman