Pretekli dogodki – 2014

2013, 20142015, Prihajajoči dogodki

Datum/Čas Dogodek
15.11.2014, 12:00 - 20:00
Objava

V soboto, 15. 11. 2014 je v Šmartnem pri Litiji potekalo 2. Gasilsko tekmovanje za pokal Občine Šmartno pri Litiji. Tekmovalna disciplina je bila, v zadnjih letih zelo priljubljena, vaja v spajanju sesalnega voda. Tekmovanja se je udeležilo 38 ekip, od tega 21 moških in 17 ženskih. Rezultati so bili razglašeni posebej za društva iz GZ Šmartno in posebej za društva iz ostale Slovenije.
Ekipa PGD Kostrevnica je od skupno 9 moških ekip v GZ Šmartno zasedla 1. mesto in s tem ubranila naslov lanskoletnih občinskih prvakov. Najboljši čas, ki so ga dosegli, je znašal 17,93 sekunde vaja pa jim je uspela tudi brez kazenskih točk. V skupni razvrstitvi so zasedli 6. mesto.
V finale sta se pri moških ekipah uvrstili PGD Radohova vas in PGD Hmeljčič. Z manjšo prednostjo je slavila ekipa iz PGD Hmeljčič.
Pri ženskih ekipah so lanskoletne prvakinje iz PGD Šmartno pri Litiji ubranile naslov občinskih prvakinj. Prvo mesto na celotnem tekmovanju pa je zasedla ženska ekipa iz PGD Dolenji Lazi 1.

07.11.2014, 09:00 - 11:00
Objava

V petek, 7.11. 2014 je v Podružnični šoli Velika Kostrevnica potekala meddruštvena vaja, katero je organiziralo naše društvo. Vaja, ki je potekala med 9:00 in 11:00 uro, je predpostavljala, da v kuhinji zagori olje za cvrtje, pri gašenju začetnega požara pa se poškoduje kuharica. Učenci in osebje so se že pred našim prihodom evakuirali, razen skupine šestih otrok, ki pa je ostala ujeta v učilnici. Te otroke smo po prihodu evakuirali skozi okno.
Cilj vaje je bil preveriti operativno sposobnost našega in sosednjih društev v primeru požara PŠ Velika Kostrevnica. Pri vaji so sodelovali tudi gasilci PGD Liberga, PGD Šmartno pa je sodelovanje odpovedal. Na koncu smo v gasilskemu domu Kostrevnica organizirali še analizo vaje, kjer večjih napak nismo ugotovili. Poveljnik Urban Habe se je zahvalil osebju PŠ Kostrevnica, PGD Liberga in našim članom za udeležbo in pomoč. Na vaji je sodelovalo 17 gasilcev PGD Kostrevnica ter 5 gasilcev PGD Liberga.

04.10.2014, 12:00
Velika Kostrevnica, Šmartno pri Litiji
Objava

V soboto, 4. oktobra 2014 – je potekalo mladinsko tekmovanje v gasilsko – športnih disciplinah. Prvotno je bilo predvideno, da se bo odvijalo na Jelši v organizaciji PGD Liberga. Ker pa je bilo nogometno igrišče zasedeno smo se odločili, da našemu sosednjemu društvu priskočimo na pomoč in jim odstopimo prostor v okolici našega gasilskega doma.
Tekmovanja se je udeležilo osem od devetih društev v GZ Šmartno, skupaj 15 tekmovalnih enot, ki so bile razvrščene v štiri kategorije. To je nekaj več kot prejšnja leta, kar pomeni, da se vsa društva zavedajo, da so tekmovanja pomemben del udejstvovanja mladine v gasilskih vrstah. Mladinci in mladinke so se pomerili v vaji z hidrantom in vaji raznoterosti za sedem članov, pionirji pa v tradicionalni vaji z vedrovko in štafeti s prenosom vode.
Naše ekipe so zasedle prva mesta pri mladincih, mladinkah in pionirkah, ekipa pionirjev II je bila druga, pionirjev I pa tretja. Žal ekipi pionirk in mladink tudi letos niso imeli konkurence, kljub temu pa bi se v skupni razvrstitvi z moškimi ekipami pionirke uvrstile na tretje mesto, mladinke pa na drugo.
Čestitke za dosežene rezultate vsem petim ekipam in seveda njihovim mentorjem.
Fotografije: mladi gasilci

REZULTATI TEKMOVANJA ZA MLADINO

Za ogled rezultatov pritisni na povezavo “REZULTATI TEKMOVANJA ZA MLADINO”.

 

20.09.2014, 11:00 - 13:00
Objava

V soboto 20. 9. smo sodelovali na meddruštveni vaji v Šmartnem pri Litiji v organizaciji PGD Šmartno. Vaja je potekala na trgu pred cerkvijo in je predpostavljala množično prometno nesrečo z večjim številom poškodovancev. Na vaji so poleg naše in enote PGD Šmartno, sodelovale še enote PGD Vintarjevec in PGD Litija, 6 enot nujne medicinske pomoči iz Litije, Zagorja in Trbovelj ter policija. Tokrat lahko pohvalimo velik odziv za ogled vaje saj se je poleg domačinov zbralo veliko gledalcev tudi iz bolj oddaljenih krajev.
Na analizi je bila s strani vseh sodelujočih vaji podeljena visoka ocena glede izvedbe.

19.09.2014 - 20.09.2014, Cel dan
Objava

V petek 19. 9. smo se udeležili slavnostne seje ob 130 – letnici delovanja PGD Šmartno. Na seji je bil poleg podelitve društvenih priznanj in odlikovanj predstavljen tudi zbornik, ki so ga šmarski gasilci izdali ob tem visokem jubileju.
V soboto 20. 9. pa smo bili tudi člani PGD Kostrevnica sestavni del parade, v kateri so sodelovala gasilska društva iz GZ Šmartno, gostje, konjeniki, konjska vprega, pihalni orkester, folklora in gasilska vozila.
V znak dobrega sodelovanja med društvi pa smo prejeli tudi zahvalo za pomoč pri delu in razvoju društva.
Po proslavi je sledila veselica z ansamblom Kolovrat.

13.09.2014, 08:00
Sovjak, Sovjak
Objava

Tudi letošnje državno tekmovanje je potekalo v Svetem Juriju ob Ščavnici, tokrat v organizaciji tokrat v organizaciji PGD Sovjak.
Tekmovanja smo se udeležili tudi mi z ekipo pionirjev, ki si je pravico do nastopa zagotovila z 1. mestom na regijski orientaciji.
Mladi so se odlično borili na mokri in blatni progi, vendar pa se je ponesrečil eden izmed vozlov, pa tudi moči je že malo zmanjkalo proti koncu. Kljub temu so zasedli solidno 14. mesto od 32 ekip.
Čestitke Anže, Gašper, Gal in mentor Miha.
Fotografije: Miha Tomažič

08.08.2014, 16:00
Zagorje, Zagorje ob Savi
Objava

V petek 8. avgusta smo se udeležili slavnostnega prevzema vozila z teleskopsko dvižno ploščadjo PGD Zagorje – mesto.

Vozilo je letnik 2006 in je bilo kupljeno od Poklicne gasilske enote Celje. Izdelovalec je podjetje Iveco Magirus. Zagorski gasilci so tako pridobili vozilo, ki jim bo omogočalo lažje gašenje in reševanje iz višin. Najvišja delovna višina ploščadi dosega kar 37,5 metra.

Seveda smo kolegom za novo pridobitev iz srca čestitali oni pa so nas seveda, kot vedno ob našem obisku, dostojno pogostili.

Fotografije: Kristjan Jesenšek in Matej Elsner

 

16.07.2014, 08:00
Objava

Iz uredništva Slovenskih novic nas je poklical novinar Lovro Kastelic. Želel je narediti članek o 90-letnici našega obstoja. Dogovorili smo se in skupaj s fotografom Igorjem Malijem sta nas obiskala na rednemu tedenskemu izobraževanju.
Nastal je članek, ki je bil v Slovenskih novicah objavljen 16. 7. 2014.
Za branje članka klikni na članek, za povečanje članka dodatno klikni.

PGD Kostrevnica

PGD Kostrevnica

11.07.2014, 18:00 - 19:00
Velika Kostrevnica, Šmartno pri Litiji
Objava

Zaradi nakupa vozila za prevoz moštva se je Upravni odbor društva na predlog poveljstva odločil, da prodamo naše staro orodno vozilo v društvu bolj znanega pod imenom “Tamček”. Vozilo je letnik 1990 kupili pa smo ga leta 1995 in ga predelali v gasilskega, saj je prej služil za razvoz časopisov in revij za eno od slovenskih časopisnih družb.
Društvu je uspešno služil dolgih 19 let. Vse do nakupa GVC 16-25 v letu 2008 je bil osrednje vozilo v društvu. Poleg prevozov za potrebe operativne dejavnosti smo ga uporabljali tudi za vse ostale društvene prevoze.
Negovo novo domovanje je v Bosni.

02.07.2014, 18:00
Velika Kostrevnica, Šmartno pri Litiji
Objava

Tokrat smo se zbrali pri Cirilu, ki je bil dan pred okroglo obletnico. Naši starejši gasilci imajo navado da članom tekmovalne desetine in veteranom postavijo manjši mlaj. Tudi nekdanjemu poveljniku se niso izneverili, on pa ne njim saj so bili gostoljubno sprejeti. Ciril še mnoga zdrava leta ti želimo in ostani še naprej tako dejaven član.
Fotografije: Roman Elsner

1 2 3 4