Pretekli dogodki – 2014

2013, 20142015, Prihajajoči dogodki

Datum/Čas Dogodek
28.06.2014, 13:00
Sava,
Tekmovanja

Drugo leto zapored so se naši starejši gasilci udeležili tekmovanja na Savi. Tekmovali so v vaji s hidrantom in vaji raznoterosti za sedem članom. Odlično so se odrezali in še drugo leto zapored zasedli 4. mesto v kategoriji desetih enot. Bravo fantje.

25.06.2014 - 30.06.2014, 10:00
Zagrič,
Objava

Tabor je potekal od 25. 6. do 30. 6. 2014 na Zagriču. Zagrič je majhna vas na Primskovem, kot imenujemo to področje, v Občini Šmartno pri Litiji. Iz Kostrevnice smo taborili Ana Marija, Andraž, Gašper, Teja, Anže, Nik, Leja, Ema ter Hana. Kot glavni kuhar pa je bil prisoten naš član Matevž.

V sredo ob 11. uri smo se zbrali na tabornem prostoru. Sledila je razdelitev v skupine in po šotorih. Po kosilu smo gledali filma Gremo mi po svoje 2 in Jaz baraba, saj je padal dež. Imeli smo tudi krajše predavanje o Primskovem in okolici. Potem smo spustili zastavo in odšli na večerjo. Kmalu smo se začeli pripravljati na prvo spanje. Vsak dan smo odhajali spat ob 22. uri. Naslednji dan so nas zbudili ob 7 uri, sledila je telovadba, dvig zastave in zajtrk. Po zajtrku smo se odpravili na bazen. Tam smo imeli tudi kosilo, moči pa smo merili v plavanju in odbojki. Popoldne po napornem dnevu smo imeli prosto. Za večerjo smo ob ognju pekli hrenovke. Naslednji dan smo se podali peš na Zaplaz, ki leži nad Čatežom v občini Trebnje. Tam smo si ogledali cerkev in poslušali legende o Zaplazu. Po kosilu smo imeli tekmovanje “med dvema ognjema”, v soboto zjutraj pa še v orientaciji. Po kosilu je sledil zaključek tekmovanja v odbojki. Po večerji smo merili še svoje risarske sposobnosti v risanju in barvanju majic. Naslednji dan je bil za nas najtežji saj so zvečer prišli na obisk starši. Najprej smo imeli dopoldan na obisku jamarja in alpinista. Imeli smo kratko predavanje, potem pa smo lahko plezali po vrvi in se tudi spuščali. Po kosilu smo imeli še zadnje priprave na zaključni večer. Ob 18. uri so prišli starši. Pripravili smo jim šaljiv zaključni večer s predstavitvijo ekip. Po našem programu je bila še razglasitev rezultatov na tekmovanjih. Rezultati so bili naslednji: “Ognjeni napadalci” 1. mesto, “Ekipa samih norcev” 2. mesto, “Zaškripana banda” 3. mesto in “Mokri cucki” 4. mesto. Na koncu pa še taborni krst. Letos smo imeli 23 krščenih. Ko pa so starši odšli smo imeli zabavo, saj sta imeli dve gasilki rojstni dan, tako da smo se posladkali še s torto. Ta dan smo bili lahko pokonci do 23. ure. Naslednji dan so nas zbudili ob 8 uri. Ker pa je celo noč padal dež smo se nekateri zbudili v mokrih spalnih vrečah. Po zajtrku smo pospravili še taborni prostor in šotore. Ob 11. uri smo se poslovili. Na taboru je bilo vsem lepo, veliko pa smo se tudi naučili.

Hana Jesenšek

Fotografije: Domen Merzel

21.06.2014, 16:00
Velika Kostrevnica, Šmartno pri Litiji
Objava

Delo, delo in še enkrat delo. Časa za počitek je v našem društvu zelo malo. Kljub temu pa je upravni odbor društva odločil, da piknik po dolgih letih mora biti. In smo ga organizirali in to na termin, ki je ponavadi v našem društvu rezerviran za izvedbo veselice – tretja sobota v mesecu juniju. Povabljeni so bili vsi, ki so sodelovali pri prireditvah ob 90 letnici društva, pripravi prostora, redarstvu na Maratonu Franja in tekmovanjih. Skupno število povabljenih je bilo 212, vendar pa so osebne in službene obveznosti marsikoga primorale, da se je moral opravičiti. Na nogometnem igrišču v Lupinici je bilo »luštno«, a ni trajalo do jutra, saj so bile temperature kar nizke.
Fotografije: Aco Zaman

21.06.2014, 10:00
Tirna,
Tekmovanja

V preteklosti smo redno sodelovali na tekmovanju PGD Tirna za pokal Francija Bregarja z ekipami pionirjev in pionirk. Zadnja leta pa se zaradi enakega datuma veselic le tega nismo udeleževali več. Ker smo letošnje prireditve zaradi drugih dejavnikov morali prestaviti na konec maja, smo bili ta vikend prosti. Kot nalašč, da zopet obiščemo Tirno, ki leži pod Zasavsko goro v občini Zagorje. In spet nam bo ostala v lepem spominu, saj so pionirji zasedli 1, mesto, pionirke pa drugo.

15.06.2014, 09:00 - 14:00
Jelša,
Tekmovanja

Gasilska zveza Šmartno je v sodelovanju s PGD Liberga dne 15. 6. 2014 organizirala občinsko tekmovanje v gasilsko – športnih disciplinah. Iz našega društva so se ga udeležile 3 ekipe in sicer člani A, člani B ter starejši gasilci. Člani B in starejši gasilci so zasedli 1. mesto, člani A pa 3.mesto.

06.06.2014 - 08.06.2014, 07:00 - 19:00
Ljubljana, Ljubljana
Objava

V vikendu od 6. 6. do 8. 6. 2014 smo na prireditvi Maraton Franja 2014 zagotavljali rediteljstvo na startu in cilju vseh tekem, ki sta bila v ljubljanskem BTC-ju. V petek smo varnost zagotavljali s 25 reditelji, v soboto in nedeljo pa z 12 reditelji. Še enkrat hvala vsem, kateri ste pomagali.

Med udeleženci maratona pa so bili tudi naši člani Tanja, Anja, Roman in Andrej. Čestitke za udeležbo in dosežene rezultate, še posebej Tanji, ki je na malem maratonu Franja (97 km) v kategoriji žensk A (letnik 1980-1995) dosegla 2. mesto, v skupni konkurenci pa 4. mesto.

 

01.06.2014, 17:00 - 23:00
Velika Kostrevnica, Šmartno pri Litiji
Objava

V nedeljo, 1. junija popoldan smo pester vikend zaključili še z osrednjo slovesnostjo ob 90 letnici društva. Ob tej priložnosti smo prevzeli v uporabo tudi nov društveni prapor in novo vozilo GVM-1 za prevoz moštva in drugih potreb društva.
S slovesnim vstopom v gasilski paradi so bili prisotni konjeniki s Slovensko, Evropsko in občinsko zastavo, Pihalni orkester Litija, mlada člana z gasilskim znakom, prapori prisotnih društev, člani društev naše GZ (Jablanica, Javorje, Liberga, Primskovo, Šmartno pri Litiji, Štangarske Poljane, Vintarjevec in Zavrstnik), povabljeni sotovariši iz drugih PGD-jev s katerimi sodelujemo (Gabrovka, Litija, Veliki Gaber, Slape Polje, Sobrače in Zagorje), naši mladi člani, udeleženci letošnjega mladinskega državnega tekmovanja v Ormožu, sodobni vozni park gasilskih društev, pred vsemi pa prva – še v konjski vpregi »motorizirana« gasilska brizgalna našega društva, ki šteje častitljivih 142 let. Med gosti so bili šmarski župan Milan Izlakar, predstavnik GZS in Regije Ljubljana III. Slavko Jalovec, predsednik GZ Šmartno Matjaž Borišek in poveljnik Klemen Repovš ter častni poveljnik GZ Litija Janez Ambrož. Prireditev sta povezovali domačinki Bojana in Laura. V kulturnem programu je za glasbene vložke poskrbel Pihalni orkester Litija, podeljena pa so bila tudi priznanja gasilske zveze in državna odlikovanja prizadevnim članom. Šmarski župnik Janez Kvaternik in zagorski kaplan domačin Martin Golob pa sta blagoslovila vse nove pridobitve.
Fotografije: Aco Zaman, Roman Elsner, Mirko Vidmar

31.05.2014, 15:00 - 20:00
Velika Kostrevnica, Šmartno pri Litiji
Objava

V soorganizaciji z GZ Šmartno smo gostili srečanje in tekmovanje gasilcev veteranov Regije Ljubljana III, ki se ga je udeležilo 450 veteranov. Sodelovali so gasilci iz vseh osmih gasilskih zvez, ki spadajo v regijo Ljubljana III. (Domžale, Kamnik, Komenda,Litija, Lukovica, Mengeš, Moravče in Šmartno pri Litiji). Tekmovalnega dela srečanja se je udeležilo 47 ekip. V kategoriji moških jih je sodelovalo 39. Zmagala je ekipa Mengša, pred ekipo iz Topol in Srednje vasi. Naši veterani so zasedli 5. mesto. V ženski kategoriji so sodelovale 4 ekipe. Zmagala je ekipa iz Save, na drugo mesto so se uvrstile veteranke iz Moravč, tretje pa so bile predstavnice PGD Rova. V kategoriji mešanih ekip je slavila ekipa iz Šmartnega pri Litiji, pred Blagovico in Savo. Po tekmovalnem delu je sledilo družabno srečanje, veterane pa so pozdravili župan Občine Šmartno pri Litiji Milan Izlakar, predsednik sveta regije Ljubljana III. Slavko Jalovec, predsednik Gasilske zveze Šmartno pri Litiji Matjaž Borišek, predsednik sveta veteranov regije Ljubljana III. Janez Vidic in predsednik komisije za delo z veterani Gasilske zveze Šmartno pri Litiji Alojz Anžur.
Fotografije: Roman Elsner, Aco Zaman

30.05.2014 - 31.05.2014, 20:30 - 02:30
Velika Kostrevnica, Šmartno pri Litiji
Objava

Zadnji vikend v maju smo imeli velik praznik. Praznovali smo 90-letnico delovanja društva. V petek 30. maja smo pripravili veliko veselico z Ansamblom Modrijani. Čeprav temperature niso bile ravno primerne za veselico na prostem je prišlo preko 3000 obiskovalcev (ocena uradnih služb), ki so uživali ob glasbi trenutno najbolj popularnega Slovenskega narodno – zabavnega ansambla. Za pomoč pri delu se zahvaljujemo tudi članom PGD Liberga, Primskovo in Javorje.

24.05.2014, 08:00 - 14:00
Loka pri Mengšu,
Tekmovanja

Teden dni po državnem tekmovanju, smo z ekipami pionirjev, pionirk in mladink odšli proti Loki pri Mengšu na regijsko orientacijo. Prve so se na progo, skupaj z Tanjo podale pionirke. Proga je bila kratka zato so jo hitro pretekle, tudi vaje na progah so pionirke Teja, Neža in Ema opravile odlično. Po prihodu v cilj, so se malo odpočile sledila pa je še vaja z brentačo, tukaj pa se je vse zalomilo. Zaradi premalo vode v brentači, niso mogle zbiti tarče, in zato so dobile veliko kazenskih točk.
Naslednje so se na pot odpravile mladinke Teja, Laura in Leja. Tudi one so zelo hitro pretekle progo, vaje na progi pa so opravile z nekaj kazenskimi točkami. Na koncu so naredile še vajo z brentačo.
Pionirji pa so imeli kar nekaj težav že pred tekmovanjem, saj so zadnji dan izvedeli, da je Žiga zbolel in ne bo mogel priti na tekmovanje. Miha je zadnji hip poiskal rezervo in tako je namesto Žige, poleg Gašperja in Gala nastopal Anže. Vendar pa se je vse dobro končalo, saj so pionirji na koncu dosegli 1. mesto, kar pomeni, da so se uvrstili na državno orientacijo. Mladinke so dosegle odlično 3. mesto, žal pa so jih kazenske točke stale drugega mesta, ki so ga zgrešile za 0,2 točke, s tem pa tudi uvrstitev na državno orientacijo. Pionirke pa so žal zasedle zadnje 15. mesto.

1 2 3 4